Burse - Fonduri mutuale

ING a mai recuperat teren, dar KBC domina autoritar topul brokerilor

ING a mai recuperat teren, dar KBC domina autoritar topul brokerilor

Click pentru imaginea marita

01.10.2007, 17:30 24

Brokerii de la ING Bank au recuperat luna trecuta din distanta pe care o aveau fata de locul I in topul brokerilor de la Bursa, dar cu toate acestea nu au reusit sa ameninte pozitia societatii de brokeraj KBC Securities, care s-a mentinut in continuare la varful clasamentului.
Cele doua societati au fost principalii brokeri care au "lucrat" in cazul tranzactiilor mari derulate in septembrie cu actiunile Impact Bucuresti. ING a intermediat in principal "deal"-ul prin care Dan Ioan Popp, actionarul principal al Impact, si-a vandut actiunile catre banca americana Lehman Brothers, in timp ce KBC a intermediat tranzactiile in piata prin care Popp si Carmen Sandulescu, directorul economic al Impact, au vandut alte pachete de actiuni ale companiei.
Valoarea tranzactiilor prin care Popp a vandut actiuni ale Impact s-a ridicat la circa 16 milioane de euro, in timp ce Carmen Sandulescu a vandut titluri de 3,14 milioane de euro.
KBC a avut in septembrie un rulaj de 82,8 milioane de euro si o cota de piata de 14,26% , iar ING a intermediat tranzactii totale de 73,6 milioane de euro, 12,66%. Cele doua societati au facut astfel mai mult de un sfert din piata.
Dupa primele trei trimestre din acest an, KBC se afla pe primul loc, cu tranzactii de 940,3 milioane de euro si o cota de 10,95% din piata, in timp ce alte trei societati de brokeraj, CA IB Securities, ING Bank - Sucursala Bucuresti si Raiffeisen Capital & Investment, se afla grupate in jurul locului al doilea.
Fara tranzactii mari, CA IB Securities, societatea care s-a "batut" in acest an cu KBC pentru prima pozitie in topul brokerilor, a coborat in septembrie pana pe locul al optulea.
Luna trecuta, intre primii trei brokeri de pe piata, podium dominat de regula de brokeri apartinand unor banci si care lucreaza preponderent cu investitori institutionali, a reusit sa intre Broker Cluj, o societate de brokeraj independenta, axata indeosebi pe retail. Urcarea in top a Broker se datoreaza si faptului ca septembrie a fost prima luna in care societatea a raportat cumulat tranzactiile, impreuna cu o alta societate de brokeraj, Investco din Bucuresti, cei doi brokeri fuzionand in acest an.
Broker a intermediat luna trecuta operatiuni in valoare de 46,2 milioane de euro, aferente unei cote de piata de 7,95%. In topul pe primele noua luni, Broker se afla pe locul al cincilea, cu o cota de 5,15%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO