Burse - Fonduri mutuale

Inedit: O casă de brokeraj de la Bursa de Valori promovează investiţiile în acţiuni cu Irinel Columbeanu. “Dacă investeam 100 de lei în acţiuni la fiecare întâlnire cu o fată frumoasă şi la fiecare şampanie prin cluburi, nu ajungeam ca acum să schimb un palat cu o garsonieră închiriată”

Autor: Liviu Popescu

16.12.2023, 13:41 11641

Casa de brokeraj bursier IFB Finwest, în clasamentul celor mai mari 10 brokeri de la Bursa de Valori Bucureşti de anul acesta, l-a ales pe Irinel Columbeanu pentru a promova investiţiile bursiere în acţiuni. 

“Dacă investeam 100 lei în acţiuni la bursă la fiecare întâlnire cu o fată frumoasă şi la fiecare şampanie scumpă băută prin cluburi, nu ajungeam să schimb un palat cu o garsonieră închiriată şi acum instituţionalizat”, spune Irinel Columbeanu, vedeta showbiz, într-un clip publicat pe Facebook şi Instagram. 

Autenticitatea clipului a fost confirmată pentru ZF de Ovidiu Şerdean, broker al IFB Finwest.

“Vă întrebaţi de ce sunt într-o reclamă”, continuă Irinel Columbeanu în clipul de 51 de secunde. “Influencerii pot fi şi anti-exemple. De obicei, un influencer are un mesaj: faceţi ca mine, cumpăraţi crema asta, maşina asta, vacanţa asta. La mine sfatul este nu cheltuiţi ca mine şi investiţi în acţiuni. România este încă jos la capitolul investiţii, iar acţiunile BVB sunt bine de aur. Dacă ştii să investeşti din timp, consecvent şi alături de un broker bun, alege IFB Finvest”.

În 2012 Irinel Columbeanu îşi anunţa candidatura pentru Primăria Capitalei ca independent. El s-a aflat atunci în atenţia publicului ca urmare a divorţului de Monica Gabor. Columbeanu a deţinut mai multe companii care derulau afaceri în construcţii şi comunicaţii.

Tatăl lui, Ion Columbeanu a fost şef de protocol în toate guvernele României, de la Gheorghiu Dej până în 2002. După Revoluţie, s-a remarcat în principal ca secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului (iunie - octombrie 1990, decembrie 1992 - decembrie 1996) în guvernele Petre Roman, respectiv Nicolae Văcăroiu.

IFB Finwest se poziţionează pe locul nouă în clasamentul celor mai mari brokeri de la Bursa de Valori Bucureşti de anul acesta în funcţie de valoarea tranzacţiilor intermediate. Datele BVB arată tranzacţii de 650 mil. lei, respectiv o cotă de piaţă de 1,4%. Compania are sediul în Arad. În 2022 firma a avut afaceri de 3,2 mil. şi un profit net de 0,8 mil. lei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO