Burse - Fonduri mutuale

Început cu dreptul pentru a doua ieşire din acest an a Ministerului de Finanţe la Bursă. Prima zi de subscriere titluri de stat Fidelis, ediţia toamnă 2020: românii au împrumutat deja statul cu 37 mil. lei. Au mai rămas 14 zile din ofertă

Finanţe personale

Început cu dreptul pentru a doua ieşire din acest an a...

Autor: Liviu Popescu

10.11.2020, 08:30 4003

♦ Subscrierile din 9 noiembrie şi până pe 27 noiembrie prin intermediul brokerilor şi al sindicatului de intermediere nu sunt comisionate ♦ Ulterior închiderii ofertei, titlurile de stat Fidelis se pot tranzacţiona la bursa de la Bucureşti.

Investitorii persoane fizice au subscris circa 37 milioane de lei în prima zi a ofertei de titluri de stat Fidelis, ediţia de toamnă 2020, cea care va fi listată la bursa de la Bucureşti şi pentru care Ministerul Finanţelor plăteşte do­bânzi chiar şi de 4% pe an, potrivit datelor agregate de ZF.

Valoarea subscrie­rilor din 9 noiembrie arată un interes ridicat al investitorilor pentru titlurile de stat în contextul în care noua ofertă a fost anunţată cu doar câteva zile în urmă, respectiv pe 6 noiembrie 2020.

„Am trimis email-uri către toţi investitorii, dar nu ştiu dacă sunt la curent toţi deocamdată. Este bine că Ministerul Finanţelor s-a ţinut de promisiune şi a făcut încă o ofertă prin intermediul bursei, sperăm să fie un interes cel puţin la fel de mare ca la cea precedentă şi sper cu această ocazie, dintre cei care vor subscrie, să rămână ulterior în piaţă, cumpărând şi alte instrumente mult mai rentabile decât clasicul depozit bancar”, spune Antonio Oroian, broker al Goldring. Spre comparaţie, la precedenta astfel de emisiune a MFP, cea din vara anului 2020, românii au împrumutat statul cu 2 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO