Burse - Fonduri mutuale

Încep negocierile pentru noul Consiliu de Administraţie al Bursei: Ciprian Păltineanu şi Radu Hanga, primii „challengers“ pentru locul preşedintelui Lucian Anghel

Lucian Anghel, preşedinte BVB: Eu personal mă simt împlinit şi mă simt onorat că am făcut parte din acest proiect extraordinar de încercare de promovare a Bursei pentru că România a primit un calificativ superior.

Lucian Anghel, preşedinte BVB: Eu personal mă simt împlinit şi mă simt onorat că am făcut parte din acest proiect extraordinar de încercare de promovare a Bursei pentru că România a primit un calificativ superior.

Autor: Tibi Oprea

04.10.2019, 07:17 673

Când Bursa de la Bucureşti traversează una dintre cele mai bune perioade de la criză încoace, reflectată atât prin dinamica indiciilor bursieri, cât şi prin noul statut de piaţă emergentă secundară, preşedintele BVB spune că „lasă în urmă o platformă de finanţare, precum piaţa de capital“.

Cu patru luni înainte de expirarea mandatelor Consiliului de Admi­nistraţie al Bursei de la Bucureşti, negocierile pentru alegerea administra­torilor au început deja, astfel că unele surse din piaţă îi indică pe Ciprian Păltineanu, fost director corporate la UniCredit, dar şi pe Radu Hanga, preşedinte al Asociaţiei Administra­torilor de Fonduri (AAF) ca fiind primii „challengers“ pentru funcţia de preşedinte, deţinută din 2012 de Lucian Anghel.

Ciprian Păltineanu, cu o carieră în sistemul bancar, a candidat în toamna anului 2017 şi pentru funcţia de CEO al Bursei, câştigată ulterior de Adrian Tănase, care atunci era director de investiţii al NN Pensii. Păltineanu a fost atunci susţinut de Lucian Anghel alături de investitori instituţionali din jurul BCR-Erste, potrivit mai multor surse.

Radu Hanga este membru al Consiliului de Administraţie al Bursei din august 2017, dar şi în boardul SIF Oltenia. Totodată el are expunerea şi la Banca Transilvania, unde a fost director executiv strategie-coordonare al grupului BT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO