Burse - Fonduri mutuale

Încă se lucrează la Legea pensiilor private. Răspunsul ministrului Budăi şi al ASF la solicitarea ZF

Încă se lucrează la Legea pensiilor private....

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu

14.01.2022, 00:06 1318

Legea pensiilor private, care presupune plata eşalonată a plăţilor sub formă de anuităţi, până la finalul vieţii unui participant, este încă în analiză, atât la ASF, cât şi la Ministe­rul Muncii, cel din urmă fiind iniţia­torul proiectului, potrivit informa­ţiilor ZF, care arată că momentan nu s-a ajuns la nicio concluzie cu privire la un posibil prag pentru plăţile eşalonate.

Contactat de ZF, ministrul muncii Marius Budăi spune că până la acest moment nu a purtat nicio discuţie referitoare la modalitatea de plată a pensiilor private. „Eu perso­nal nu am purtat absolut nicio discu­ţie pe această temă cu ASF. Nu ştiu de unde au apărut acele informaţii. Nu s-a pus în discuţie această lege. Plăţi se fac şi acum pentru cei care be­neficiază, care sunt foarte puţini momentan. Eu personal nu am avut vreo discuţie despre modalitatea de plată“, spune Marius Budăi pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO