Caută doar în titlu
Burse - Fonduri mutuale

Impact Developer&Contractor a listat la BVB o emisiune de obligaţiuni în valoare de 6,6 milioane euro, fondurile urmând să fie folosite pentru finanţarea unor noi proiecte rezidenţiale care vor fi lansate în 2021 şi 2022

 Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer&Contractor a listat la BVB o emisiune de obligaţiuni în valoare de aproape 6,6 milioane euro, fondurile urmând să fie folosite pentru finanţarea unor noi proiecte rezidenţiale care vor fi lansate în 2021 şi 2022.

Emisiunea cuprinde 13.163 de obligaţiuni denominate în euro, cu o maturitate de şase ani şi o valoare nominală de 500 euro/obligaţiune. Obligaţiunile au fost emise la finalul unui plasament privat derulat în decembrie 2020 şi intermediat de SSIF TradeVille şi au o dobândă fixă de 6,40% pe an.

„Piaţa de capital reprezintă în continuare axul central al strategiei de expansiune la nivel naţional a companiei noastre, datorită condiţiilor de siguranţă, certitudine şi transparenţă deplină. Decizia de a atrage finanţare prin această emisiune de obligaţiuni pentru a creşte lichidităţile pentru noile proiecte de anvergură pe care le avem în dezvoltare în marile oraşe ale ţării s-a dovedit şi de această dată a fi una foarte bună", a afirmat Sorin Apostol, Directorul General al Impact Developer & Contractor.

Compania a înregistrat în 2020 venituri din vânzarea proprietăţilor imobiliare în valoare de 42,7 milioane euro, în creştere cu 29,4% faţă de anul 2019, reprezentând din acest punct de vedere cel mai bun rezultat al dezvoltatorului, din ultimul deceniu.

Impact a tranzacţionat un total de 369 de apartamente (31.191 mp suprafaţă construită), dintre care 205 în ansamblul rezidenţial Greenfield Băneasa şi 164 în proiectul Luxuria Residence

„Această rundă de finanţare derulată de Impact Developer & Contractor este o dovadă în plus că listarea oferă companiilor acces la o sursă nesecată de capital, pe care o pot accesa oricând companiile deja listate. Ne bucurăm să vedem Impact Developer & Contractor este foarte activ nu doar pe piaţa de real-estate, dar şi pe piaţa de capital, unde a atras finanţare prin această emisiune de obligaţiuni şi, totodată, împreună cu BRK Financial Group a înfiinţat prima societate românească de tip REIT pe care au listat-o recent la BVB. Perspectivele pentru anul 2021 sunt optimiste, dacă ne uităm că doar din informaţiile publice peste 20 de companii sunt în diverse stadii de pregătire a venirii la BVB, dar şi la dividendele anunţate de companiile listate, care sunt mai atractive comparativ cu dobânzile practicate la depozitele bancare”, a declarat Radu Hanga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti.

La rândul lui, Adrian Tănase, Directorul General al BVB, spune că de aproape doi ani şi jumătate se vede un interes în creştere pentru atragerea finanţării prin piaţa de capital.

În primele trei luni din 2021 au avut loc 11 listări la BVB, patru sunt de acţiuni şi şapte de obligaţiuni corporative şi titluri de stat.

Cele patru companii recent listate au o capitalizare cumulată de 511 milioane lei, iar emisiunile de obligaţiuni o o valoare cumulată de 1,4 miliarde lei.

”Dacă adăugăm şi listările din 2019 şi 2020, vedem că cele opt companii listate au o capitalizare cumulată de 925 milioane lei, iar cele 42 de emisiuni de obligaţiuni au o valoare de 11,6 miliarde lei. Cifrele dovedesc că investitorii din piaţa de capital dispun de bani pentru a-i investi. Alte surse de finanţare pot fi reprezentate de banii pe care românii îi ţin în depozite, dar şi de fondurile de pensii private şi de fondurile mutuale. Vedem că depozitele populaţiei continuă să crească, ajungând la peste 262,4 miliarde lei, iar o parte din aceşti bani vor începe să caute un randament mai mare decât cel al depozitelor”, a spus Adrian Tănase.

Impact Developer a demarat anul trecut la Constanţa construcţia proiectului rezidenţial premium Boreal Plus şi a achiziţionat un teren în Iaşi pentru dezvoltarea unui proiect rezidenţial. 

Impact are 763 milioane de lei capitalizare este controlată în proporţie de 59,4% de Gheorghe Iaciu, în timp ce Andrici Adrian deţine 15,9% din capitalul social.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.