Burse - Fonduri mutuale

Impact, achiziţiile insiderilor au urcat cu 13% preţul acţiunilor

Gheorghe Iaciu

Gheorghe Iaciu

Autor: Roxana Pricop

09.07.2015, 00:03 232

Acţiunile dezvoltatorului imobiliar Impact Developer & Contractor (simbol bursier IMP) au crescut cu 13% în ultima lună (5 iunie -7 iulie), până la o cotaţie de 1,4 lei/titlu, ali­mentate de achiziţiile făcute de persoanele iniţiate (insideri).

În şedinţa de ieri, investitorii au transferat peste 2,7 milioane de acţiuni Impact, reprezentând aproape 1% din ca­pi­talul companiei, acesta fiind cel mai ridicat rulaj încheiat cu ac­ţiunile IMP pe piaţa principală din acest an. Media zilnică tran­zacţionată de investitori în acest an a fost de circa 20.000 de acţiuni Impact.

În şedinţa de ieri, acţiunile Impact au de­butat cu o creş­te­re de 1,4%, pentru ca apoi din a doua jumătate a şedinţei să scadă cu până la 2%. Marţi, 7 iulie, societatea de admi­nis­trare Swiss Capital Asset Manage­ment a fost raportată cu o achiziţie de 103.413 acţiuni IMP la un preţ de 1,4 lei/titlu.

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu este principalul acţionar cu 49% din acţiunile Impact, urmat de Adrian Andrici, in­vestitori la bursă, cu o deţinere de 16,35%, potrivit ra­portului anual de activitate pe 2014. În acţionariatul firmei se mai regăsesc societatea de administrare Swiss Capital şi fon­dul deschis de investiţii administrat de aceasta – Active Dinamic.

În iunie, acţionarii dezvoltatorului imobiliar au aprobat în AGA emiterea de obligaţiuni negarantate de ma­ximum 135 mil. lei cu o maturitate de cel puţin cinci ani. Do­bânda va fi fixă şi se va situa între 5,5% şi 7% pe an, iar banii atraşi vor finanţa construcţia centrului urban Greenfield Plaza din Bucureşti, dezvoltarea primei faze a proiectului Barbu Văcărescu şi vor fi folosiţi pentru achitarea parţială sau totală a unor împrumuturi ale companiei.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO