Burse - Fonduri mutuale

Impact a încheiat în nouă luni contracte cât tot anul trecut, dar valoarea e în scădere

Impact a încheiat în nouă luni contracte cât tot anul trecut, dar valoarea e în scădere

Dan Ioan Pop, fondatorul şi preşedintele Impact

Autor: Andrei Chirileasa

07.10.2011, 00:00 182

Dezvoltatorul imobiliar Impact (IMP) a încheiat în primele nouă luni ale anului 117 contracte pentru locuinţe, cât în tot anul trecut, potrivit unei raportări transmise Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Reprezentanţii companiei spun însă că se observă o orientare a clienţilor către investiţii mai reduse. Astfel, din totalul contractelor încheiate, 53% sunt de închiriere şi doar 47% sunt contracte de achiziţii de locuinţe.

Compania nu a furnizat şi date privind valoarea contractelor încheiate. Compania a lansat în ultimii ani mai multe soluţii pentru a atrage clienţi, pornind de la închirierea de aparamente până la vânzarea cu plata în rate pe zece ani. Impact încearcă să-şi valorifice şi terenurile neutilizate şi a încheiat în primele nouă luni contracte sau antecontracte de vânzare a unor terenuri în suprafaţă de 5.500 de metri pătraţi. Compania a raportat în primul semestru afaceri de 8,17 mil. lei, în scădere cu 60% faţă de perioada similară a lui 2010, şi pierderi de 8 mil. lei. Impact are o capitalizare de 42 mil. lei, acţiunile pierzând peste 50% pe bursă de la începutul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO