Burse - Fonduri mutuale

Imotrust Arad a castigat 2,1 milioane de euro dintr-un teren cumparat in urma cu un an

29.05.2008, 20:37 17

Imostrust achizitionase respectivul teren in luna martie a anului trecut pentru 0,8 mil. euro, castigul inregistrat de companie din aceste tranzactii fiind astfel de circa 2,1 mil. euro.
Rezultatul obtinut ca urmare a acestor speculatii depaseste tot castigul net consemnat de companie anul trecut, care s-a cifrat la 1,6 mil. euro (6,07 mil. lei).
Actiunile Imotrust s-au corectat ieri cu 31,6%, ca urmare a trecerii datei de inregistrare a operatiunii de majorare a capitalului companiei. Ultimul pret la care aceste titluri s-au tranzactionat a fost de 0,479 lei/actiune, cu 2,7% peste pretul matematic calculat pe baza cotatiei din ziua anterioara, de 0,466 lei/actiune.
Cu toate acestea, actiunile Imotrust au inregistrat in perioada precedenta inregistrarii majorarii de capital, in numai cateva sedinte, o corectie de aproape 25%, posibil pe fondul presiunii la vanzare exercitate de actionarii care nu doreau sa participe la operatiune.
Imotrust a acordat o actiune gratuita la doua titluri detinute anterior, prin incorporarea rezervelor din profitul realizat anul trecut. Compania va emite in acest sens aproape 103 mil. de titluri noi, la valoarea de 0,1 lei/actiune, iar capitalul social se va majora cu 10,3 mil. lei (2,8 mil. euro), ajungand la 30,9 mil. lei (8,4 mil. euro). Compania a repartizat intregul profit obtinut anul trecut, de 6,07 mil. lei (1,6 mil. euro), pentru distribuirea de dividende, valoarea dividendului brut fiind de 0,0238 lei/actiune.
Imotrust a vandut anul trecut actiuni proprii pe piata din care a castigat 22,1 mil. lei, suma care a fost repartizata la rezervele societatii. Actionarii companiei au aprobat recent fuziunea de principiu cu dezvoltatorul imobiliar UTA SA (UTAZ), termenul de realizare a operatiunii fiind de 2 ani. Noua societate rezultata din aceasta operatiune se va numi Arcvia si va avea active evaluate la finele anului trecut la peste 75 mil. euro.
Valoarea proiectelor desfasurate in acest an de Imostrust si subsidiarele sale sunt estimate la 108 mil. lei (30,8 mil. euro), profitul aferent anului 2008 fiind prognozat sa atinga 20 mil. lei (5,7 mil. lei)
La ultimul pret de ieri, de 0,479 lei/actiune, valoarea de piata a Imotrust se ridica la circa 40 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO