Burse - Fonduri mutuale

iHunt listează mâine, 1 aprilie, a doua emisiune de obligaţiuni la BVB. Producătorul de telefoane mobile şi gadget-uri a atras 7 mil. lei la dobândă de 8,75% pe an şi scadenţa la 4 ani

iHunt listează mâine, 1 aprilie, a doua emisiune de...

Autor: Tibi Oprea

31.03.2021, 15:36 254

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a anunţat că joi, 1 aprilie, a doua emisiune de obligaţiuni a retailerului online şi a producătorului de telefoane mobile şi gadget-uri iHunt (simbol bursier HUNT), în valoare de 7 mil. lei, va intra la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) al BVB. Obligaţiunile vor fi tranzacţionate sub simbolul bursier HUNT25.

Emisiunea cuprinde 70.000 de obligaţiuni cu o maturitate de patru ani şi o valoare nominală de 100 de lei pe unitate. Obligaţiunile au fost emise în ianuarie 2021 şi au o dobândă fixă de 8,75% pe an, plătibilă semestrial.

Societatea a derulat în ianuarie un plasament privat pentru vânzare de obligaţiuni, intermediat de TradeVille şi care s-a încheiat într-o singură zi, datorită suprasubscrierii ofertei. Astfel, investitorii au plasat ordine de subscriere în valoare de peste 8,6 milioane lei, faţă de valoarea vizată de iHunt de 7 milioane lei. Obligaţiunile au fost emise la finalul lunii ianuarie şi au fost alocate unui număr de 84 de investitori de retail.

„Ne face o deosebită onoare să listăm a doua runda de obligaţiuni iHunt, sub simbolul HUNT25. Investitorii de pe Bursa de Valori Bucureşti au răspuns rapid la nevoia noastră de finanţare prin suprasubscrierea şi închiderea anticipată a emisiunii de obligaţiuni HUNT25, care vine la mai puţin de trei luni distanţă de HUNT23, astfel încât se reflectă încrederea investitorilor în business-ul iHunt. Finanţarea dobândită graţie încrederii investitorilor întregeşte planul de dezvoltare iHunt pe 2021", a afirmat Cezar Stroe, Fondatorul şi Directorul General al iHunt.

TradeVille este Consultantul Autorizat care a asistat şi admiterea la tranzacţionare a obligaţiunilor, asemenea emisiunii de obligaţiuni emise în noiembrie 2020 şi listate în februarie 2021, în valoare de 7 milioane de lei.

Societatea a derulat la finalul lunii octombrie un plasament privat pentru vânzare de obligaţiuni, intermediat de SSIF TradeVille. Investitorii au plasat ordine de subscriere în valoare de peste 10 milioane lei, faţă de valoarea vizată de iHunt, de 7 milioane lei. Obligaţiunile au fost emise la începutul lunii noiembrie, au fost alocate unui număr de 63 de investitori de retail şi au fost listate pe 12 februarie.

iHunt are 97,9 mil. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 75,3% de Cezar Cătălin Stroe, CEO şi preşedinte CA.

De la începutul anului, acţiunile HUNT înregistrează o creştere de 98,3%, pe fondul unor tranzacţii de 27,5 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO