Burse - Fonduri mutuale

IAR a multiplicat de 5 ori banii investitorilor de la începutul anului

IAR a multiplicat de 5 ori banii investitorilor de la...

Autor: Radu Bostan

24.07.2015, 00:07 5189

Acţiunile producătorului de elicoptere IAR Ghimbav (simbol bursier IARV) au raportat o creştere record de 376% de la începutul anului, alimentată de transferul la cota bursei şi de rezultatele financiare peste aşteptări.

Investitorii se întreabă acum dacă acţiunile IAR sunt scumpe şi urmează o corecţie sau dacă mai au potenţial de apreciere. Datele bursei arătau ieri 11.000 de ordine de cumpărare pentru acţiunile IARV şi niciun ordin de vânzare, după ce titlurile IAR au crescut în ultimele două zile cu câte 15%, limita maximă de variaţie zilnică, pe rulaje în creştere.

„Având în vedere presiunea la cumpărare din ultimele zile, există probabilitatea să mai vedem evoluţii pozitive şi în zilele următoare“, spune Nicu Grigoraş, director de tranzacţionare la Intercapital Invest.

Constructorul de elicoptere valorează acum 150 de milioane de lei, de două ori mai mult decât în urmă cu o lună şi de cinci ori mai mult decât la începutul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO