Burse - Fonduri mutuale

Iaciu va lua dividende de 1,5 milioane de euro de la SIF Muntenia

Iaciu va lua dividende de 1,5 milioane de euro de la SIF Muntenia

Foto Shutterstock

Autor: Andrei Chirileasa

20.07.2012, 00:07 918

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu, proprietarul centrului comercial Doraly din Afumaţi şi cel mai mare acţionar al SIF Muntenia (SIF4), va încasa dividende în valoare de circa 7 milioane de lei (1,53 milioane de euro) de la societatea de investiţii.

El a ajuns să deţină 5% din acţiunile SIF Muntenia, la mijlocul lunii iunie, după investiţii de circa 6 mil. euro. Iaciu a reuşit la începutul lunii iulie să răstoarne vechiul Consiliu al Reprezentanţilor Acţionarilor de la SIF Muntenia. El este nemulţumit de rezultatele societăţii şi a anunţat că va cere un audit la SIF Muntenia.

Gheorghe Iaciu este unul dintre cei mai influenţi investitori de pe bursă, fiind singurul care a reuşit până acum să înfrângă conducerea veche a unei SIF. El colaborează cu Swiss Capital, cea mai mare firmă de brokeraj locală, care va încasa de asemenea dividende de peste 3 milioane de lei, deţinând peste 2% din SIF Muntenia.

SIF Muntenia va plăti începând cu data de 1 august dividende în valoare de 164 mil. lei (36 mil. euro), potrivit unui raport transmis bursei.

Citiţi materialul integral pewww.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO