Burse - Fonduri mutuale

Hugo Boss urcă cu 6% pe Bursa de la Frankfurt după ce retailerul a raportat vânzări şi profit operaţional în creştere în T4/2019

Hugo Boss urcă cu 6% pe Bursa de la Frankfurt după ce...

Autor: Tibi Oprea

21.01.2020, 13:23 131

​Retailerul de îmbrăcăminte şi încălţăminte Hugo Boss (simbol bursier – BOSS) se apreciază cu 6% pe Bursa de la Frankfurt după ce compania a raportat vânzări trimestriale preliminare aferente T4/2019 în creştere cu 4%, de 825 milioane de euro, potrivit Market Watch.

Profitul înainte de dobânzi şi impozit a fost de 122 milioane de euro, în creştere cu 9%.

Compania a înregistrat creşteri ale vânzărilor de două cifre în Franţa şi Marea Britanie, determinate de un impuls în ceea ce priveşte activitatea din Europa, cu toate că Germania a avut dificultăţi pe partea de vânzare en-gros. De asemenea, în Asia, vânzările au continuat să crească în China.

Excluzând efectele noilor standarde contabile internaţionale asupra leasingului, respectiv reglementarea IFRS 16, profitul înainte de plata dobânzilor şi impozitului (EBIT) a scăzut cu 4% în 2019, în timp ce vânzările au crescut cu 2%.

Cu toate acestea, acţiunile BOSS se tranzacţionează în scădere cu 14% de la începutul anului 2019, compania ajungând la o valoare de piaţă de 3,14 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO