Burse - Fonduri mutuale

Horizon Capital plăteşte 7 milioane de dolari şi reintră în acţionariatul Purcari Wineries cu 6,8%, la doar trei luni după ce şi-a lichidat participaţia în companie. Randamentul obţinut a fost de 3,3 ori investiţia

Horizon Capital plăteşte 7 milioane de dolari şi...

Autor: Cristina Bellu

29.01.2020, 11:28 999

Horizon Capital, unul din principalii administratori de fonduri de private-equity din regiune, a anunţat astăzi că fondul de 200 milioane de dolari aflat în gestiune, Emerging Europe Growth Fund III a investit 7 millioane de dolari pentru o participaţie de 6,8% în Purcari Wineries.

“Purcari se încadrează perfect în strategia investiţională a EEGF III, focusată pe companii lider în export, cu o structură a costurilor competitivă, orientate spre consumatorii din întrega lume”, transmit reprezentanţii Horizon Capital, care a susţinut anterior Purcari prin intermediul EEGF II, un fond din 2008, realizând  exit-ul prin listarea din februarie 2018 şi ABB-ul din octombrie 2019, generând un randament de 3,3 ori banii investiţi pentru investitorii fondului.

“Vânzând cota noastră în Purcari deţinută de EEGF II, un fond din 2008, am demonstrat angajamentul nostru de a livra randamente înalte şi exit-uri pentru investitorii noştri. Am fost încantaţi de multiplul de 3.3 ori suma investită iniţial, generat de această tranzacţie”, explică Lenna Koszarny, Partener Fondator şi CEO al Horizon Capital.

Luni, 27 ianuarie, EEGF III, un nou fond administrat de Horizon Capital a tranzacţionat un pachet de 5% în companie, restul acţiunilor fiind procurate de la un grup de investitori financiari.

“Într-o perspectivă de 3-5 ani, credem într-un potenţial foarte mare de apreciere a valorii Purcari, de aceea, când a apărut oportunitatea, ne-am mişcat repede pentru a profita de ea şi ne bucurăm să revenim în acţionariatul companiei prin ultimul nostru fond, EEGF III. Avem un nivel de ambiţie foarte înalt, un obiectiv de randamente pe masură, deci vom continua să fim un partener activ, care generează plus-valoare, rămânând fideli formulei care a funcţionat atât de bine în perioada de investiţie precedentă”, adaugă Lenna Koszarny.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO