LIVE: ZF AGROPOWER - ​Cum pot fi integrate produsele agroalimentare româneşti sub aceeaşi umbrelă, ca alternativă economică durabilă pentru micii fermieri? De ce este importantă dezvoltarea food hub-urilor locale?
Burse - Fonduri mutuale

Holde Agri Invest, profit de 5,3 mil. lei şi venituri de 46,8 mil. lei în 2020. Operatorul de terenuri Agricole vrea să depăşească 50 mil. de lei afaceri la finele anului 2021

Holde Agri Invest SA, o companie românească care operează terenuri agricole, listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din luna octombrie a anului trecut, vrea să încheie 2021 cu afaceri de 52 mil. lei, în creştere faţă de veniturile de 46,8 milioane de lei obţinute în 2020. Compania urmează să demareze în curând o operaţiune de majorare de capital prin atragerea a 20 mil. lei de la investitori.

„Pentru 2021, obiectivul nostru este să continuăm dezvoltarea Holde şi astfel sa ajungem la o cifra de afaceri de 52 milioane de lei. Prin urmare, în primăvara acestui an, vom începe operaţiunea de majorare a capitalului social prin atragerea sumei de 20 milioane de lei de la acţionarii noştri existenţi, precum şi cei noi,” spune Liviu Zăgan, CEO Holde Agri Invest. 

Pe parcursul anului trecut compania a recoltat 24.003 tone din exploatarea a 7.830 de hectare, din care 2.320 de hectare au fost exploatate în regim bio, profitul Holde Agri Invest ajungând la 5,3 mil. lei

La 31 decembrie 2020, Holde a obţinut venituri consolidate de 27,3 milioane de lei din vânzarea de produse agricole. În 2021, au fost generate alte venituri de 3,5 milioane lei din vânzarea produselor agricole din recolta rămasă din 2020.

Din recolta totală de 24.003 tone din 2020, 3.400 tone au fost culturi bio, precum floarea soarelui, grâu, porumb, mazăre şi restul culturi convenţionale, rapiţă, grâu, porumb, floarea soarelui, mazăre, soia.

Cheltuielile de capital din anul 2020 s-au ridicat la 7,7 milioane lei şi au inclus investiţia în start-up-ul agrotech, AgroCity, achiziţionarea de utilaje şi echipamente, precum şi amenajarea capacităţii de stocare. În plus, în 2020, Holde a investit 34,7 milioane de lei în achiziţii care au dus la extinderea semnificativă a afacerii într-o perioadă de doar câteva luni, crescând de la 2.800 de hectare la 9.250 de hectare de teren. Astfel, la sfârşitul anului 2020, compania opera trei ferme situate în apropiere de Bucureşti – Roşiori, Videle şi Frumuşani.

Investiţiile de anul trecut s-au ridicat la 45 milioane de lei. Acestea au fost finanţate de două plasamente private pentru acţiunile Holde care au avut loc în decembrie 2019 şi iunie 2020, cu o valoare totală de 22 de milioane de lei, precum şi de împrumuturi bancare şi contracte de leasing financiar.

„Anul trecut a fost unul dinamic pentru Holde. Pe lângă terenul exploatat, am reuşit să integrăm noi ferme, să investim în modernizarea acestora şi am listat acţiunile HAI la BVB. 2021 va fi cel puţin la fel de dens. Având în vedere contextul proiectelor noastre de dezvoltare şi noile achiziţii, intenţionăm ca în următoarele săptămâni să atragem capital proaspăt de la investitori. Din capitalul atras, vom investi aproximativ 70% în extinderea suprafeţelor, iar restul de 30% va fi utilizat pentru modernizarea fermelor existente,” adaugă Iulian Cîrciumaru, Preşedinte Consiliu de Administraţie Holde Agri Invest

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.