Burse - Fonduri mutuale

Holde Agri Invest, prima companie din agricultură la BVB, vrea să investească peste 50 mil. euro în dezvoltarea businessului

Holde Agri Invest, prima companie din agricultură la...

Autor: Cristina Bellu

08.01.2020, 10:39 924

Compania antreprenorială locală Holde Agri Invest, care operează terenuri agricole, estimează investiţii de peste 50 mil. euro în dezvoltarea businessului, obiectivul principal vizând atingerea în următorii zece ani a unui portofoliu de minimum 20.000 de hectare de teren operat.

Planurile de dezvoltare ale companiei vin în contextul în care în luna decembrie 2019, Holde Agri Invest a încheiat plasamentul privat pentru acţiunile sale, atrăgând 10 mil. lei de la investitorii de pe Bursă.

Astfel, în perioada de ofertă compania a plasat 8.984.267 acţiuni ordinare noi, care au fost vândute pentru 1.1135 lei pe acţiune. La ofertă au participat 27 de investitori, subscrierea medie fiind de aproximativ 370.000 de lei.

Ca urmare a plasamentului privat, capitalul social al Holde va fi majorat până la 32,3 milioane de lei.

Intermediarul tranzacţiei a fost SSIF BRK Financial Group, iar plasamentul a fost realizat prin intermediul sistemului de tranzacţionare POFX administrat de Bursa de Valori Bucureşti, destinat ofertelor publice şi plasamentelor private, potrivit datelor furnizate de companie.

Conform cu informaţiile furnizate în Documentul de Ofertă, acţiunile companiei vor intra la tranzacţionare pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti în termen de 6 luni de la închiderea plasamentului privat, respectiv până la finalul lunii iunie 2020. Odată listată pe AeRO, Holde va fi prima companie agricolă disponibilă la tranzacţionare pe BVB, acţiunile companiei urmând să se tranzacţioneze sub simbolul HAI.

”Capitalul strâns de la investitorii BVB va fi folosit pentru extinderea suprafeţei exploatate, ajutându-ne astfel să devenim un jucător semnificativ pe piaţa agricolă locală. Aşteptăm cu nerăbdare debutul acţiunilor HAI pe piaţa AeRO până la sfârşitul primei jumătăţi a acestui an şi între timp continuăm implementarea planului nostru ambiţios de dezvoltare”, spune Liviu Zăgan, CEO Holde Agri Invest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO