Burse - Fonduri mutuale

Hidroelectrica vrea să investească 170 mil. lei în retehnologizarea de la barajul Brădişor. Compania motivează investiţia pe fondul unor puncte slabe încă din faza de execuţie, cât şi ca urmare a gradului ridicat de uzură

Hidroelectrica vrea să investească 170 mil. lei în...

Autor: Liviu Popescu

29.01.2021, 12:00 2700

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică şi “perla” statului român, convoacă pe cei doi acţionari – Ministerul Energiei (80%) şi Fondul Proprietatea (20%) pentru a aproba investiţii de 170 mil. lei la barajul Brădişor.

“Necesitatea execuţiei lucrărilor de retehnologizare a CHE Brădişor se fundamentează atât pe existenţa unor puncte slabe încă din fazele de execuţie, cât şi pe gradul de uzură fizică şi morală a echipamentelor şi instalaţiilor aferente CHE Brădişor dat de perioada lungă de la punerea în funcţiune”, se arată în nota de aprobare a investiţiei la Brădişor.

Cei doi acţionari sunt convocaţi de companie pe 4 martie 2021, potrivit convocatorului publicat vineri de Hidroelectrica. Ca şi obiective ale investiţiei, Hidroelectrica menţionează: încadrarea în valoarea totală a debitului uzinat pe centrală ce poate fi evacuat în siguranţă, fără punerea sub presiune a galeriei de fugă; scăderea consumului specific prin creşterea randamentului turbinei; funcţionarea CHE Brădişor şi a celorlalte obiecte ale amenajării, în condiţii de siguranţă pentru un ciclu de 30 de ani. Sursele de finanţare sunt proprii ale Hidroelectrica.

“Execuţia efectivă a lucrărilor prevăzute a fi realizate pentru obiectele cuprinse în investiţie se estimează a fi realizate în 36 de luni”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO