Burse - Fonduri mutuale

Hidroelectrica, cu un pas mai aproape de listarea la bursă. Compania cere aprobarea acţionarilor şi pentru achiziţia CEZ şi a Enel

Hidroelectrica, cu un pas mai aproape de listarea la...

Autor: Liviu Popescu

13.11.2019, 00:06 2114

Compania vrea ca acţionarii – Fondul Proprietatea (20%) şi Ministerul Economiei şi Energiei (80%) să voteze achiziţionarea de servicii juridice pentru o ofertă publică.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România şi cea mai valoroasă companie a statului român, convoacă acţionarii pe 12 decembrie pentru a aproba printre altele achiziţionarea unor servicii juri­dice pentru procedura de ofertă publică, se arată în convocatorul publicat pe site-ul companiei.

„Aprobarea achiziţionării de Hidroelectrica a unor servicii avocaţiale de consultanţă şi asistenţă juridică ale unui consultant juridic internaţional care va întreprinde toate măsurile necesare în scopul îndeplinirii cerinţelor impuse pe pieţe de capital în legătură cu procedura de ofertă publică prevăzută de H.G nr. 1066/2013 cu modificările şi completările ulterioare“, se arată la punctul 9 al convocatorului.

Astfel, compania evaluată de acţionarul minoritar Fondul Proprie­tatea la circa 21 miliarde de lei este cu un pas mai aproape de intrarea pe piaţa de capital în contextul în care guvernul PNL, cel care prin intermediul Mi­nisterului Economiei şi al Energiei are 80% din capitalul companiei, scrie în programul de guvernare că unul dintre obiectivele noului executiv este cel legat de listarea acestei companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO