Burse - Fonduri mutuale

​Hidroelectrica are cale liberă de la acţionari pentru a cumpăra servicii de consultanţă pentru achiziţia activelor CEZ şi Enel

​Hidroelectrica are cale liberă de la acţionari...

Autor: Tibi Oprea

13.12.2019, 14:08 915

Statul român şi Fondul Proprietatea, acţionari ai Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică şi cea mai valoroasă companie din portofoliul statului, au aprobat joi achiziţionarea unor servicii avocaţionale de consultanţă pentru achiziţia activelor grupurilor CEZ şi Enel, în ceea ce ar putea fi cea mai mare achiziţie de active private din partea statului român.

ZF scria la începutul acestei săptămâni că Hidroelectrica ar fi interesată să preia activele de eoliene ale CEZ România, iar distribuitorul de energie electrica Electrica se uită spre activele de distribuţie. Pe lista investitorilor care intenţionează să preia active ale CEZ în România se numără investitori din China, Portugalia, mai degrabă fonduri de investiţii decât instituţionali strategici. Totodată, susţin sursele ZF, pe lista de achiziţie a activelor CEZ ar fi un număr de circa 20 de ofertanţi. 

Aceasta a fost cea de-a doua convocare a acţionarilor Hidroelectrica, în contextul în care la precedenta adunare a acţionarilor, respectiv cea din septembrie 2019, nu a fost întrunit cvorumul necesar. Prin urmare, la a doua convocare Hidroelectrica a propus acţionarilor câteva puncte pe ordinea de zi suplimentare celor din toamnă, printre care şi achiziţionarea unor servicii avocaţionale de consultanţă pentru achiziţia unor active ale uzinei UCM Reşita.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO