Burse - Fonduri mutuale

Hidroelectrica are aprobarea statului român pentru investiţii de 26 miliarde de lei până în anul 2025. Compania vrea şi surse eoliene de producere a energiei

Hidroelectrica are aprobarea statului român pentru...

Autor: Liviu Popescu

16.06.2020, 00:05 2035

♦ Din cele 26 de miliarde de lei pe care Hidroelectrica s-a angajat să le investească în economie până în 2025, cea mai mare parte provin din surse proprii, iar cea mai amplă investiţie este cea la complexul hidroenergetic Măcin de 14 miliarde de lei.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică şi cea mai profitabilă companie de stat din România, a primit luni aprobarea acţio­narilor, respectiv statul român şi Fondul Proprietatea, pentru proiectul de investiţii cerut de Ministerul Energiei pentru relansarea economiei după Covid-19.

Astfel, cei doi acţionari au aprobat ieri un proiect de investiţii de 26 de miliarde de lei pentru următorii cinci ani care prevede de asemenea şi diversificarea obiectului de activitate al Hidroelectrica, respectiv pe lângă producţia de energie hidroelectrică şi producţia eoliană. „Societatea este interesată de investiţii în parcuri eoliene onshore şi offshore, parcuri foto­voltaice, producţia de electricitate pe bază de biomasă, producţia de hidrogen prin hidroliză, dezvoltarea de reţele de e-mobility“, se arată în proiectul de investiţii al Hidroelectrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO