Burse - Fonduri mutuale

Hidroelectrica ar fi interesată de partea de eoliene de la CEZ, iar Electrica de activele de distribuţie ale cehilor

CEZ România şi-a scos la vânzare activele de pe plan local ca partea a unui plan regional. La Fântenele (Constanţa), CEZ are cel mai mare parc eolian de pe uscat din Europa şi produce 600 MW.

CEZ România şi-a scos la vânzare activele de pe plan local ca partea a unui plan regional. La Fântenele (Constanţa), CEZ are cel mai mare parc eolian de pe uscat din Europa şi produce 600 MW.

Autor: Liviu Popescu

10.12.2019, 07:45 933

Joi 12 decembrie, noul guvern al PNL decide dacă Hidroelectrica începe procesul de achiziţie de servicii de consultanţă pentru a cumpăra active ale CEZ şi Enel România, în ceea ce ar putea fi cea mai mare achiziţie de active private din partea statului român.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, ar fi interesată să preia activele de eoliene ale CEZ România, iar distribuitorul de energie electrică Electrica se uită spre activele de distribuţie, potrivit unor surse ale ZF.

Pe lista investitorilor care inten­ţionează să preia active ale CEZ în România se numără investitori din China, Portugalia, mai degrabă fonduri de investiţii decât instituţionali stra­tegici. Totodată, susţin sursele ZF, pe lista de achiziţie a activelor CEZ ar fi un număr de circa 20 de ofertanţi.  

CEZ este unul dintre cei mai mari investitori din sectorul eolian românesc, iar în zona comunelor constănţene Fântânele, Cogealac şi Grădină, situate la circa 20 de kilometri de Marea Neagră, are cel mai mare parc eolian situat pe uscat din Europa, o investiţie de circa 1,1 miliarde de euro. Parcul eolian CEZ cuprinde 240 de turbine cu o putere totală instalată de 600 MW.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO