Burse - Fonduri mutuale

Guvernul transferă elicopterele IAR pe bursă

Guvernul transferă elicopterele IAR pe bursă

Autor: Radu Bostan

19.02.2015, 00:02 341

Producătorul de elicoptere IAR Ghimbav (simbol bursier IARV), controlat de Ministerul Economiei în proporţie de 65%, vrea să se listeze pe piaţa principală a bursei de la Bucureşti, prin transfer de pe piaţa RASDAQ, care va fi închisă în luna octombrie.

Compania are o capitalizare bursieră de 32 milioane de lei. Anunţul a fost primit cu entuziasm de investitori, acţiunile IARV raportând un avans de 4% în şedinţa de ieri până la o cotaţie de 1,77 lei/titlu.

IAR Ghimbav îndeplineşte criteriile minime de admitere pe piaţa reglementată, anume o pondere de cel puţin 25% a acţiunilor disponibilă la tranzacţionare şi capitaluri proprii de cel puţin 1 milion de euro.

Cei mai mari acţionari sunt Ministerul Economiei cu 64,89% din acţiuni şi Ministerul Muncii cu 7,3%. IAR are un proiect de colaborare cu Airbus Helicopters pentru a lua parte la producţia de elicoptere Super Puma MK1. IAR a încheiat primele nouă luni cu o cifră de afaceri de

29,2 milioane de lei, dublă faţă de rulajul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, graţie creşterii producţiei vândute. Profitul companiei a urcat cu 61% în ianuarie-septembrie, la 1,2 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO