Burse - Fonduri mutuale

Guvernul se înfruptă de la Hidroelectrica pentru a acoperi golul bugetar: aprobă dividende suplimentare de 750 de milioane de lei cerute de FP

Guvernul se înfruptă de la Hidroelectrica pentru a...

Autor: Liviu Popescu

05.06.2020, 00:06 3372

Prin urmare, din suma de 2 mld. lei pe care Hidroelectrica o va aloca anul acesta către statul român şi către Fondul Proprietatea, circa 1,6 miliarde de lei vor merge către bugetul de stat, iar restul de 400 de milioane lei vor merge către Fond.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică şi cea mai profitabilă companie de stat din România, va distribui anul acesta dividende de 2 miliarde de lei şi nu 1,25 miliarde de lei aşa cum intenţiona conducerea companiei întrucât statul român, în calitate de acţionar majoritar, a aprobat solicitarea de dividende suplimentare de 750 milioane de la Fondul Proprietatea.

Astfel, Fondul Proprietatea, societate de investiţii financiare cu expunere la companii de importanţă strategică pentru economia românească şi acţionar cu 20% la Hidroelectrica, a avut câştig de cauză la AGA Hidroelectrica, la care statul român şi Fondul au dezbătut propunerile de repartizare a profitului pe 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO