Burse - Fonduri mutuale

Guvernul Cîţu abrogă legea PSD care interzicea vânzarea de acţiuni la companiile de stat. Virgil Popescu, ministrul energiei: Listarea unor pachete minoritare la Bursă nu înseamnă privatizare, ci şansa de modernizare

Guvernul Cîţu abrogă legea PSD care interzicea...

Autor: Liviu Popescu, Roxana Rosu

04.02.2021, 00:05 3489

♦ Cea mai „aşteptată“ listare este cea a companiei Hidroelectrica, dar statul mai are în portofoliu şi alte companii importante, inclusiv Compania de Aeroporturi Bucureşti, Tarom şi bănci.

Guvernul liberal condus de Florin Cîţu a adoptat pe 3 februarie 2021 un proiect de lege care abrogă prevederile privind înstrăinarea timp de doi ani prin Bursa de Valori Bucureşti a unor pachete ale companiilor de stat, ceea ce în­seamnă că de exemplu Hidroelectrica „perla“ statului român are din nou cale liberă spre listare.

„Este un proiect de lege pe care l-am susţinut şi consider că este necesar. Aşa cum am mai declarat, în alte ocazii, aş dori să dau asigurări că nu privati­zăm. Statul trebuie să fie acţionar majoritar în toate societăţile şi compa­niile de interes strategic naţional din domeniul energiei. Şi aşa va fi. Listarea unor pa­chete minoritare de acţiuni pe bursă nu în­seamnă privatizare, ci şansa de mo­der­nizare, de a face investiţii, de care, evident, va beneficia fiecare ro­mân“, spu­ne ministrul energiei Virgil Popescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO