Burse - Fonduri mutuale

Guvernul cere 300 mil. dolari pentru acţiunile Rompetrol, dar s-ar mulţumi şi cu 200

Guvernul cere 300 mil. dolari pentru acţiunile...

Autor: Radu Bostan

29.07.2015, 00:06 538
Licitaţia pentru vânzarea a 26,6% din acţiunile Rompetrol Rafinare (sim­bol bursier RRC) aflate în mâinile sta­tului va porni de la preţul de 300 mi­l. do­lari, de unde va pu­tea merge în sus sau în jos, însă statul va anula pro­cedura dacă nu obţine măcar 200 mil. dolari.
 
Guvernul a aprobat ieri stra­tegia de privati­zare a Rom­petrol Rafi­na­re, grupul în care sunt con­so­lidate re­zul­tatele rafi­nă­riei Petro­midia, cea mai ma­re din ţară, dar şi ale reţelei de ben­zi­nării omonime, controlate de compania kazahă de stat KazMunayGas. Strategia pre­vede că statul va vinde 11,7 milioane de acţiuni, echivalent cu 26,69% din ca­pitalul Rompetrol, printr-o „metodă trans­parentă“, urmând să rămână cu o participaţie de 18%.
 
„Preţul de ofertă al pachetului de ac­ţiuni va fi cel puţin egal cu valoarea nominală a acestui pachet de acţiuni, iar licitaţia cu strigare va putea să se deruleze la un preţ în urcare faţă de preţul de ofertă (licitaţie competitivă), sau în scădere (licitaţie olan­deză), în funcţie de in­te­resul manifestat de in­ves­titori“, arată un comunicat al Guvernului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO