Burse - Fonduri mutuale

Grupul TeraPlast a depăşit 1 mld. lei afaceri în 2020 şi a marcat un profit net de 79 mil. lei, dublu faţă de anul anterior. Alexandru Stânean, CEO: La finele T1/2021 vom face un audit şi vom convoca acţionarii pentru dividende

Alexandru Stânean, CEO al TeraPlast: Investiţiile de 157 mil. lei pe care le implementăm vor aduce plusvaloare pentru acţionarii noştri.

Alexandru Stânean, CEO al TeraPlast: Investiţiile de 157 mil. lei pe care le implementăm vor aduce plusvaloare pentru acţionarii noştri.

Autor: Tibi Oprea

19.02.2021, 00:05 397

Alexandru Stânean, CEO al grupului de construcţii TeraPlast, a declarat că după contabilizarea tranzacţiei cu irlandezii de la Kingspan şi înregistrarea profitului aferent vânzării diviziei de metal, respectiv la finele T1/2021, vor fi probabil con­vocaţi acţionarii pentru apro­barea distribuirii de dividende.

„Am distribuit în de­cembrie anul trecut dividende aferente rezultatelor pe primele trei trimestre din 2020. După contabilizarea tranzacţiei cu Kingspan şi înregistrarea profitului aferent acestei tranzacţii, respectiv la finalul primului trimestru, probabil că vom face încă un audit şi vom convoca AGA pentru dividende. La ora aceasta nu am făcut publice cifre în acest sens, dar suntem conştienţi de faptul că acţionarii îşi doresc dividende şi în mod evident o să respectăm dorinţa lor“, a declarat Alexandru Stânean joi dimineaţă în cadrul unei conferinţe de presă. Grupul TeraPlast, cu cele două divizii, de mase plastice şi metal, a depăşit 1 mld. lei cifră de afaceri în 2020, în timp ce profitul net s-a dublat în aceeaşi perioadă, ajungând la 79 mil. lei. Divizia de Mase Plastice, care rămâne în componenţa grupului, include businessurile Instalaţii, Reciclare, Granule şi Ferestre şi uşi. Acestora li se vor adăuga în 2021 TeraPlast Folii Biodegradabile şi firma Somplast.

Divizia de Mase Plastice a TeraPlast a avut o cifră de afaceri de 396,9 de milioane de lei, în creştere cu 16% comparativ cu anul precedent şi a generat EBITDA de 56,5 milioane de lei, cu 56% mai mare decât în 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO