Burse - Fonduri mutuale

​Grupul olandez NN a raportat o deţinere de 11,6% din TeraPlast Bistriţa. Depăşirea pragului de 10% a avut loc cel mai probabil cu o zi înainte, când un pachet de 7,9% a schimbat proprietarii

TeraPlast Bistriţa (simbol bursier – TRP), producător de materiale de construcţii deţinut de omul de afaceri Dorel Goia, a anunţat miercuri la Bursă că grupul olandez NN a depăşit pragul de 10% din capitalul social al companiei prin trei fonduri de pensii.

Fondul de Pensii Facultative NN Activ, administrat de către NN Asigurări de Viaţă, a ajuns la o deţinere de 0,23% din capitalul social, Fondul de Pensii Facultative NN Optim, administrat tot de NN Asigurări de Viaţă, a ajuns la o participaţie de 0,4%, în timp ce Fondul de Pensii Administrat Privat NN, administrat de NN Pensii, are o deţinere de 10,99% din capitalul social.

Astfel, numărul total de acţiuni deţinute de aceste entităţi la 27 mai 2020 este de 155,6 milioane de acţiuni, ceea ce reprezintă 11,6% din TeraPlast Bistriţa.

Marţi, 27 mai, un pachet de 7,9% din TeraPlast Bistriţa a schimbat proprietarii într-o tranzacţie de 29,7 milioane de lei. Pachetul de 106 milioane de acţiuni a fost schimbat în 20 de tranzacţii la un preţ de 0,28 de lei pe acţiune, cu 9,09% mai mic faţă de cel din piaţă.

Anterior zilei de 27 mai, cele trei fonduri deţineau însumat 7% din capitalul social al TeraPlast Bistriţa, ceea ce înseamnă că NN a achiziţionat un pachet de 4,62% din numărul de acţiuni al companiei chiar în şedinţa de marţi, potrivit datelor agregate de ZF

În raportul anual pe 2019 al companiei, Marley Magyarorszag, o companie specializată în fabricarea de mase plastice din Ungaria, figurează cu o deţinere de 106 milioane de acţiuni (7,9%), pachet similar cu tranzacţiile speciale de marţi, ceea ce înseamnă că societatea este cel mai probabil vânzătorul.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.