Burse - Fonduri mutuale

​Grupul olandez NN a raportat o deţinere de 11,6% din TeraPlast Bistriţa. Depăşirea pragului de 10% a avut loc cel mai probabil cu o zi înainte, când un pachet de 7,9% a schimbat proprietarii

​Grupul olandez NN a raportat o deţinere de 11,6% din...

Autor: Tibi Oprea

27.05.2020, 19:23 289

TeraPlast Bistriţa (simbol bursier – TRP), producător de materiale de construcţii deţinut de omul de afaceri Dorel Goia, a anunţat miercuri la Bursă că grupul olandez NN a depăşit pragul de 10% din capitalul social al companiei prin trei fonduri de pensii.

Fondul de Pensii Facultative NN Activ, administrat de către NN Asigurări de Viaţă, a ajuns la o deţinere de 0,23% din capitalul social, Fondul de Pensii Facultative NN Optim, administrat tot de NN Asigurări de Viaţă, a ajuns la o participaţie de 0,4%, în timp ce Fondul de Pensii Administrat Privat NN, administrat de NN Pensii, are o deţinere de 10,99% din capitalul social.

Astfel, numărul total de acţiuni deţinute de aceste entităţi la 27 mai 2020 este de 155,6 milioane de acţiuni, ceea ce reprezintă 11,6% din TeraPlast Bistriţa.

Marţi, 27 mai, un pachet de 7,9% din TeraPlast Bistriţa a schimbat proprietarii într-o tranzacţie de 29,7 milioane de lei. Pachetul de 106 milioane de acţiuni a fost schimbat în 20 de tranzacţii la un preţ de 0,28 de lei pe acţiune, cu 9,09% mai mic faţă de cel din piaţă.

Anterior zilei de 27 mai, cele trei fonduri deţineau însumat 7% din capitalul social al TeraPlast Bistriţa, ceea ce înseamnă că NN a achiziţionat un pachet de 4,62% din numărul de acţiuni al companiei chiar în şedinţa de marţi, potrivit datelor agregate de ZF

În raportul anual pe 2019 al companiei, Marley Magyarorszag, o companie specializată în fabricarea de mase plastice din Ungaria, figurează cu o deţinere de 106 milioane de acţiuni (7,9%), pachet similar cu tranzacţiile speciale de marţi, ceea ce înseamnă că societatea este cel mai probabil vânzătorul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO