Burse - Fonduri mutuale

Grupul NN a depăşit pragul de 5% din OMV Petrom: investiţie de 1,08 mld. lei

Grupul NN a depăşit pragul de 5% din OMV Petrom:...

Autor: Tibi Oprea

07.01.2021, 16:31 271

OMV Petrom (simbol bursier SNP), cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a anunţat joi la bursa de la Bucureşti că NN Group a notificat compania cu privire la depăşirea pragului de 5% din numărul de acţiuni, respectiv a ajuns la o pondere de 5,03% din capitalul social al emitentului.

Conform notificării primite, NN Group, prin Fondul de Pensii Facultative NN Activ, Fondul de Pensii Facultative NN Optim, Fondul de Pensii Administrat Privat NN, NN Investment Partners BV şi NN Investment Partners CR AS, au depăşit acest prag pe 4 ianuarie 2021, ajungând la un număr de 2,85 miliarde de acţiuni/drepturi de vot, adică la o investiţie de 1,08 miliarde de lei, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului curent de tranzacţionare.

În raportul de la bursă nu se menţionează deţinerea anterioară a fondurilor grupului olandez , ceea ce înseamnă că înaintea şedinţei din 4 ianuarie acestea aveau sub 5% din capitalul social.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,011% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, deţine 20,639% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 6,997%, iar 21,353% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

În ultimul an, acţiunile SNP înregistrează o scădere de 13,9%, pe fondul unui rulaj de 860,2 milioane de lei capitalizare. Petrom are 21,5 miliarde de lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO