Burse - Fonduri mutuale

Grupul Dent Estet, parte din MedLife a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni al clinicii KronDent din Braşov, care avea afaceri de 4,6 milioane lei

Grupul Dent Estet, parte din MedLife a cumpărat pachetul...

Autor: Robert Manea

21.12.2020, 18:34 1624

Dent Estet, cel mai mare jucător de pe piaţa de stomatologie, a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni al cliniicii KronDent din Braşov în încercarea de a se extinde cât mai mult la nivel naţional.

Dent Estet, unde acţionarul majoritar este grupul MedLife cotat la bursă, ajunge acum la 11 clinici dintre care şapte în Bucureşti, două în Sibiu, o clinică în Timişoara şi acum la care se adaugă achiziţia din Braşov

KronDent are istorie de 12 ani, clinica având cinci unituri dentare (scaune) şi a înregistrat in 2019 o cifra de afaceri de aproape 4,6 milioane lei.

„Prin tranzacţia de astăzi Dent Estet continuă să se dezvolte în mod natural şi eficient. Fiecare decizie strategică pe care o luăm are obiectul de a consolida imaginea pe care grupul de clinici şi-a creat-o în cei aproape 22 de ani. Planurile MedLife şi Dent Estet pentru 2021 sunt optimiste şi îndrăzneţe. Avem încredere că împreună vom ajunge la o reţea naţională de clinici de stomatologie.” a declarat Mihai Marcu, CEO şi preşedintele MedLife Group.

Clinicile Dent Estet au fost construite de către medicul stomatolog Oana Taban, iar în 2016 a vândut pachetul majoritar către MedLife.

MedLife, reţeaua de clinici private controlată de familia Marcu, a ajuns pe bursă la o valoare de 1,29 miliarde lei  adică 268 milioane euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO