Burse - Fonduri mutuale

Gramul de aur flirtează cu maximul ultimelor cinci săptămâni. Dar dolarul puternic ar putea schimba evoluţia

Gramul de aur flirtează cu maximul ultimelor cinci...
10.01.2017, 00:02 575

Gramul de aur a început a doua săptămână din 2017 la aproape 162 de lei la cotaţia BNR, în apropierea nivelului de la începutul lunii decembrie încoace, pe măsură ce avansul dolarului a fost limitat. Însă trendul de creştere al monedei americane ar putea să conducă la mişcări negative pentru preţul metalului preţios.

„Avansul aurului a cunoscut vineri o corecţie care s-a oprit totuşi în suportul de la 1.170 dolari pe uncie, însă trendul de creştere al dolarului ar putea să determine continuarea acestei mişcări negative pentru preţul metalului preţios”, se arată într-o notă de analiză a XTB România.

Analiştii de la Citigroup estimează aprecierea dolarului american cu 10% atât faţă de euro, cât şi faţă de yen dacă Donald Trump, preşedintele SUA, cea mai mare economie a lumii, va respecta programul de stimulare promis în timpul campaniei electorale. Ieri, euro se tranzacţiona la 1,05 dolari, în apropierea celui mai scăzut nivel din ultimii aproape 14 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO