Burse - Fonduri mutuale

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci din Statele Unite, anticipează o creştere a preţului aurului cu 20% anul viitor, mai precis la 2.300 de dolari per uncie

Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci din...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

28.07.2020, 17:51 252

Banca Goldman Sachs anticipează o creştere a preţului aurului cu încă 20%, la 2.300 de dolari uncia în anul următor, pe fondul ratelor scăzute ale dobânzilor, anunţă Business Insider. 

Banca a apreciat anterior că metalul ar atinge 2.000 dolari uncia în următoarele 12 luni. În prezent, aurul se tranzacţionează cu peste 1.900 de dolari uncia, iar luni şi marţi a atins niveluri record.

Analiştii băncii au majorat, de asemenea, prognoza pe 12 luni pentru argint, cu 36%, până la 30 dolari pe uncie.

Prognozele sunt determinate de temerile crescânde cu privire la viitorul pe termen lung al dolarului şi a aşteptărilor privind evoluţia ratelor dobânzilor.

Analiştii băncii continuă să creadă că aurul are spaţiu de creştere, pe fondul creşterii tensiunilor geopolitice, a incertitudinii politice şi sociale crescute din SUA şi a unui evoluţiei COVID-19.

Luni, aurul a atins 1.940 dolari pe uncie, cel mai ridicat nivel al său, în timp ce marţi, argintul a crescut cu 5,7%, până la 26 dolari pe uncie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO