Burse - Fonduri mutuale

Goldman Sachs şi JPMorgan: A sosit momentul ca investitorii să profite de scăderile înregistrate de pieţele de capital

Business internaţional

Goldman Sachs şi JPMorgan: A sosit momentul ca...

Autor: Eduard Ivanovici

12.10.2021, 00:00 2241

În timp ce temerile cu privire la inflaţie continuă să crească, strategii unora dintre cele mai mari bănci de pe Wall Street spun că a sosit momentul ca investitorii să profite de scăderi, transmite Bloomberg.

„În pofida incertitudinilor pe termen scurt, ne aşteptăm ca piaţa de capital să înregistreze creşteri pe măsură ce investitorii devin tot mai încrezători că actualul ritm al inflaţiei are un caracter tranzitoriu”, spune echipa de strategi a gigantului american Goldman Sachs. Strategii din cadrul JPMorgan Chase, cea mai mare bancă din Statele Unite în funcţie de active, sunt de părere că vor dispărea în scurt timp şi fricile cu privire la stagflaţie – fenomenul în care preţurile sunt în creştere, iar economia în stagnare. Temerile privind majorarea preţurilor şi depăşirea apogeului postpandemic au generat luna trecută un declin de circa 5% pe indicele S&P 500, după aproape un an în care nu s-a înregistrat nicio corecţie de o asemenea magnitudine.

Problemele lanţurilor de aprovizionare şi încetinirea economiei chineze au ridicat semne de întrebare în rândurile investitorilor americani, care se întreabă dacă evaluările mai pot fi întinse pentru o perioadă sănătoasă de timp. Un sondaj realizat de Deutsche Bank, principala bancă germană, arată că majoritatea experţilor economici pe care i-a contactat se aşteaptă la încă un minus de 5% pe pieţele internaţionale de capital până la sfârşitul anului.  În acest sens, Goldman şi JPMorgan cred că scăderile constituie o oportunitate puternică de cumpărare. Nasdaq 100 şi Dow Jones sunt pe minus cu 3,9%, respectiv cu 1,75% în ultimele 30 de zile. „Într-un final, avem parte de declinuri după 330 de zile fără nicio corecţie de 5%, însă nu ne aşteptăm să dureze prea mult şi recomandăm achiziţia de acţiuni în urma perioadelor de scădere”, transmite JPMorgan, alimentând opiniile potrivit cărora creşterea preţurilor de consum, alimentată de industria energetică, este temporară. Între timp, experţii UBS Global Wealth Management consideră că preţurile la energie se vor stabiliza sau modera în 2022.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO