Burse - Fonduri mutuale

Golden Foods, producătorul seminţelor Elmas, listează săptămâna viitoare obligaţiuni de 7 mil. lei: dobândă de 9% pe an

Golden Foods, producătorul seminţelor Elmas, listează...

Autor: Tibi Oprea

18.02.2021, 20:18 512
Compania Golden Foods, care produce, ambalează şi distribuie seminţe de floarea-soarelui, arahide şi alune sub brandul Elmas, va lista săptămâna viitoare obligaţiuni de 7 mil. lei, cu scadenţa la trei ani şi pentru care plăteşte o dobândă de 9% pe an, potrivit informaţiilor transmise ZF de către BRK Financial Group, brokerul acestei finanţări.
 
Obligaţiunile Golden Foods nu sunt garantate, spre deosebire de cele din 2019 care au marca Elmas ca ipotecă. Compania s-a angajat să nu distribuie dividende către acţionari, atât timp cât există obligaţiuni care nu au fost încă răscumpărate.

Golden Foods este controlată în proporţie de de 55,8% de GF Holdings Limited, în timp ce Golden Brands Limited are 44,2%. Ambii acţionari sunt înregistraţi în Cipru, potrivit datelor Confidas.ro.

Compania a încheiat anul 2019 cu afaceri de 53,4 mil. lei, plus 15,5% faţă de anul precedent, şi un profit net de 394.300 de lei, în scădere cu 69%, arată datele de la Ministerul Finanţelor. Compania avea 109 angajaţi la final de 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO