Burse - Fonduri mutuale

Golden Foods, compania din spatele seminţelor Elmas cu o finanţare cu dobândă de 9% pe an prin bursă, selectează BRK Financial Group pentru o nouă emisiune de obligaţiuni

Golden Foods, compania din spatele seminţelor Elmas cu o...

Autor: Liviu Popescu

19.10.2020, 00:00 811

Golden Foods, companie cu afaceri de 53,4 milioane de lei care produce, ambalează şi distribuie seminţe de floarea-soarelui, arahide, alune sub brandul Elmas şi care are deja o emisiune de obligaţiuni de 4,7 mil. lei la Bursa de la Bucureşti, a anunţat vineri investitorii că a selectat BRK Financial Group pentru o nouă finanţare prin piaţa de capital.

„Golden Foods Snacks SA în calitate de emitent, anunţă participanţii la piaţa de capital precum şi partenerii, despre selectarea BRK Financial Group S.A. în calitate de intermediar şi consultant autorizat pentru realizarea şi listarea celui de-al doilea plasament privat privind o nouă emisiune de obligaţiuni corporative”, se arată la bursă.

BRK a fost broker şi al precedentei finanţări, cea din iarna anului 2019. Societatea nu menţionează despre ce sumă este vorba, sau despre scadenţa acestei noi finanţări. Pe 20 decembrie 2019 obligaţiunile ELMA cu scadenţa în iunie 2022 au fost listate la Bursa de la Bucureşti la o dobândă de 9% pe an.

Emisiunea este denominată în lei iar în 2020 a strâns tranzacţii de 1,4 mil. lei. „Finanţarea prin emisiunea de obligaţiuni care va fi realizată în perioada următoare face parte din strategia companiei de diversificare şi completare a surselor de finanţare necesare investiţiilor în capacităţi de producţie şi capital de lucru”. Golden Foods a încheiat anul 2019 cu afaceri de 53,4 mil. lei şi un profit net de 394.300 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO