Burse - Fonduri mutuale

Gigantul Deutsche Bank a raportat o deţinere de 1,02% din acţiunile SIF Moldova

Deutsche Bank a raportat o deţinere de 1,02% din acţiunile SIF Moldova

Autor: Juganaru Monica

04.02.2011, 12:46 52

Deutsche Bank, cea mai mare bancă germană, a raportat o deţinerede 1,02% din acţiunile SIF Moldova (SIF2), depăşind astfel pragulmaxim legal de deţinere, de 1%.
Banca germană controlează 5,29 milioane de acţiuni, potrivit uneinotificări transmise, vineri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Legislaţia pieţei de capital prevede că un investitor sau ungrup de persoane care acţionează în mod concertat nu poate deţinemai mult de 1% din acţiunile unei societăţi de investiţiifinanciare, iar în cazul depăşirii acestui prag, respectivelepersoane sunt obligate să vândă deţinerile care depăşesc 1%, întermen de trei luni.

Reglementările ar putea fi schimbate dacă deputaţii vor aprobamajorarea pragului de deţinere la SIF-uri, de la 1% la 5% dincapitalul social, însă dezbaterea nu a fost încă programată.

SIF Moldova a obţinut anul trecut un câştig net de 97,17milioane lei (23 milioane de euro), cu 4,1% mai redus decâtprofitul înregistrat în 2009, de 101,33 milioane lei, dar multpeste nivelul bugetat, potrivit rezultatelor preliminate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO