Burse - Fonduri mutuale

Gigantul american Carlyle a cumpărat Getty Images cu 3,3 mld. dolari

Gigantul american Carlyle a cumpărat Getty Images cu 3,3 mld. dolari

Foto: Shutterstock

Autor: Roxana Pricop

15.08.2012, 17:35 623

Grupul american Carlyle, cel mai mare investitor de private equity la nivel mondial, a câştigat licitaţia pentru achiziţia companiei Getty Images, lider mondial pe piaţa distribuţiei de fotografii şi videoclipuri, scrie Financial Times.

Preţul final de achiziţie de 3,3 miliarde de dolari este sub aşteptările iniţiale de 4 miliarde de dolari, corectate săptămânile trecute la 3,6 miliarde de dolari.

Carlyle va deţine o participaţie majoritară în companie, în timp ce co-fondatorul şi directorul executiv Jonathan Klein va participa de asemenea la capital. Mark Getty, co-fondator şi preşedinte al companiei, alături de membrii familiei Getty vor participa cu acţiunile proprii în cadrul tranzacţiei.

Distribuitorul de fotografii a fost scos la vânzare de Hellman & Friedman, o firmă de private equity din San Francisco, iar recenta tranzacţie reprezintă ultima etapă din cadrul unei înţelegeri dintre sponsorii financiari de a face schimb de active între ei, şi mai puţin o tranzacţie strategică. Hellman & Friedman a cumpărat Getty cu 2,4 miliarde de dolari în 2008, dar şi-a recuperat rapid investiţia prin intermediul unor dividende speciale, mai scrie Financial Times.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO