Burse - Fonduri mutuale

Giani Kacic, fost director financiar la Impact Developer & Constructor, a fost recrutat de TEILOR pentru a coordona operaţiunile financiare ale lanţului de magazine de bijuterii la nivel global

Giani Kacic, fost director financiar la Impact Developer...

Autor: Cristina Bellu

08.02.2022, 09:27 523

TEILOR, lanţul de magazine de bijuterii de lux cu prezenţă în regiunea Europei Centrale şi de Est, anunţă numirea lui Giani Kacic în funcţia de director financiar (CFO) al companiei, poziţie din care va fi responsabil de coordonarea operaţiunilor financiare şi contabile şi va furniza direcţii strategice pentru a sprijini consolidarea activităţilor companiei în România şi dezvoltarea afacerii la nivel global.

Înainte de a se alătura TEILOR, în perioada 2018-2021, Giani Kacic a deţinut funcţia de director financiar al Impact Developer & Constructor, companie listată pe Piaţa Principală la Bursei de Valori Bucureşti unde a fost implicat şi obţinut cu succes finanţări de aproape 100 milioane de euro prin facilităţi de credit şi obligaţiuni corporative pe BVB şi a realizat strategia şi planul de dezvoltare pe zece ani a companiei.

Anterior, timp de 15 ani, a ocupat mai multe funcţii de conducere în cadrul Rompetrol, parte a KMG International Group, inclusiv cea de director financiar.

Giani Kacic şi-a început cariera profesională în cadrul companiei farmaceutice, Farmexim.  

„TEILOR este un grup extrem de bine capitalizat, care a reuşit să crească organic de-a lungul anilor. Odată cu recenta atragere de capital prin emiterea de obligaţiuni corporative de la investitorii BVB, TEILOR a intrat într-o nouă etapă de dezvoltare care va necesita multă agilitate din partea întregii echipe de management”, spune Giani Kacic, noul director financiar al TEILOR.  

La finalul anului 2021, TEILOR Holding, un grup de companii care include lanţul de magazine de bijuterii de lux, TEILOR, Teilor Invest Exchange şi compania de intermediere financiară Invest Intermed GF IFN a închis cu succes prima emisiune de obligaţiuni corporative şi atragerea a 45 de milioane de lei de la investitorii BVB.

Obligaţiunile au fost emise în lei şi euro şi sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti din data de 21 decembrie 2021 sub simbolul TEI26, respectiv TEI26E.

Aproximativ 45% din capitalul atras este direcţionat către TEILOR şi va fi utilizat pentru extinderea reţelei de magazine de bijuterii în România şi Europa, precum şi pentru investiţii în platforma de eCommerce.

TEILOR Holding este o entitate înfiinţată în 2021, care reuneşte sub o singură umbrelă toate afacerile antreprenorilor români Florin Enache (93,1%) şi Geanina Enache (6,9%).

În 2020, cele trei companii au generat o cifră de afaceri cumulată de 192,2 milioane de lei şi un profit net de 30,6 milioane de lei.

Între 2018 şi 2020, cifra de afaceri combinată a crescut cu 35,5%, ca urmare a strategiei de extindere şi dezvoltare implementată la nivelul tuturor celor trei companii.

În primele şase luni ale anului 2021, companiile din TEILOR Holding au înregistrat o cifră de afaceri cumulată de 121,4 milioane lei, în creştere cu 84% faţă de primul semestru din 2020.

TEILOR deţine cel mai mare lanţ de bijuterii de lux din România, cu 56 de magazine fizice, dintre care şase sunt TEILOR Exclusive. De asemenea, TEILOR operează cinci platforme online - teilor.com, teilor.ro, teilor.hu, teilor.pl şi teilor.bg. 

 
 
 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO