Burse - Fonduri mutuale

Gabriel Goia, BT Asset Management: Aşteptăm ca evaluările încă atractive ale companiilor listate la bursă să atragă noi bani

Gabriel Goia, director general adjunct BT Asset Management

Gabriel Goia, director general adjunct BT Asset Management

Autor: Liviu Popescu

27.01.2017, 00:05 872

Gabriel Goia, directorul general adjunct al BT Asset Management, a treia societate de ad­ministrate a investiţiilor din Ro­mania după active, consi­deră că anul 2017 va fi unul cu multe provocări, dar se aş­teaptă ca evaluările încă atractive ale companiilor listate la BVB să atragă bani.

"Anul 2017 a început printr-o creştere bună şi sperăm să fie un an care să fie măcar la fel de bun ca 2016. Credem că este un an cu multe pro­vocări (încetinirea ritmului de creştere a con­sumului, re­venirea pe trend ascendent a in­fla­ţiei), dar aştep­tăm ca evaluările încă atractive ale com­paniilor listate la BVB sa atragă bani", a spus Goia pentru ZF.

BT Asset Management, divizia specializată în administrarea de investiţii membră a gru­pu­lui Banca Transilvania, are circa 40.000 de clien­ţi şi active de 3 mld. lei. Spre comparaţie, Erste Asset Management, primul jucător din sis­tem, are active de 7,8 mld. lei, iar Raiffeisen, ocu­panta locului doi, active de 6,7 mld. lei, po­trivit datelor pentru decembrie 2016 ale Aso­cia­ţiei Administratorilor de Fonduri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO