Burse - Fonduri mutuale

Furtuna din Marea Neagră: posibila intrare a Romgaz în locul Exxon ar putea debloca cel mai mare proiect energetic offshore local. Ce spun analiştii?

Furtuna din Marea Neagră: posibila intrare a Romgaz în...

Autor: Liviu Popescu

25.11.2019, 20:55 1762
  • Pe 19 noiembrie Romgaz spune, prin CEO, că este interesat să preia 15-20% din proiectul Neptun Deep de la Exxon şi să intre astfel partener cu Petrom

  • Pe 20 noiembrie Petrom înregistrează o tranzacţie record la bursă

  • Pe 21 noiembrie, presa externă anunţă că Exxon vrea să vândă 50% din Neptun Deep pentru 250 mil. dolari.

 

Faptul că Romgaz, cea mai va­loroasă companie a statului român de la bursă, a anunţat că negociază cu ame­ricanii de la Exxon pentru preluarea unei participaţii de 15-20% din perimetrul Neptun Deep indică undă verde din partea autorităţilor pentru proiectele din Marea Neagră, spune un analist al celei mai mari case de brokeraj bursier din România.

În ceea ce priveşte Exxon, gigantul american este într-un program accelerat de vânzări în urma presiunii investi­torilor şi intenţionează vânzarea unor active în valoare de 10 miliarde de dolari, suplimentar ţintei de 15 miliarde de dolari pe care a stabilit-o pentru 2021. În acest plan intră şi vânzarea a 50% din Neptun Deep pentru 250 milioane de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO