Burse - Fonduri mutuale

Furnizorul de energie electrică Alive Capital listează astăzi la Bursă bonduri de 10 mil. lei: dobândă de 8% pe an şi maturitate de 3 ani

Furnizorul de energie electrică Alive Capital listează...

Autor: Tibi Oprea

13.04.2021, 16:20 332

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a anunţat investitorii că miercuri, 14 aprilie, intră la tranzacţionare pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) prima emisiune de obligaţiuni a Alive Capital, furnizor de energie electrică şi de servicii integrate pentru piaţa de energie electrică. Obligaţiunile vor fi tranzacţionate sub simbolul bursier ALV23.

Emisiunea de obligaţiuni are o valoare totală de 10 milioane lei şi cuprinde 100.000 de obligaţiuni, cu o valoare nominală de 100 lei /obligaţiune, cu maturitate de 3 ani şi o dobândă de 8% per an, plătibilă semestrial.

Societatea a derulat în decembrie 2020 un plasament privat cu sprijinul Intercapital Invest, Consultantul Autorizat care a asistat şi admiterea la tranzacţionare a obligaţiunilor pe SMT-ul BVB.

Fondurile atrase în urma plasamentului privat vor fi folosite în investiţii în zona de producere a energiei electrice din surse regenerabile şi în zona de suport tehnic a activităţilor de servicii integrate, aferente producerii şi vânzării de energie electrică.

Emisiunea reprezintă o premieră pentru piaţa de capital românească, întrucât sunt primele obligaţiuni de tip “green bond” emise, chiar dacă încă nu există un cadru de reglementare local specific.

Compania este licenţiată de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei ca furnizor de energie şi gaze naturale şi intenţionează să devină în curând una dintre cele mai importante entităţi agregate ca şi producător de energie electrică din surse regenerabile.

Potrivit datelor de la Confidas.ro, Alive Capital este deţinută integral de Billi Giacomo, care deţine de asemenea integral Alive Capital, Alive Property şi Credit Consulting Solution. Din memorandumul de listare a obligaţiunilor reiese că societatea funcţionează cu circa 22 de angajaţi.

Cifra de afaceri realizată în anul 2019 este de 175,6 milioane lei, în scădere cu 23,7% faţă de 2018, cu un profit net de 11 milioane lei, minus 36,4%. Estimările pentru anul 2020 au la bază realizările certe din primele trei trimestee ale anului, fiind de aproximativ 203 milioane lei cifra de afaceri şi 14,9 milioane lei profitul net.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO