Burse - Fonduri mutuale

Furnizorul de energie electrică Alive Capital a încheiat un plasament privat de obligaţiuni de 10 mil. lei: dobândă fixă de 8% pe an şi scadenţa în 2023

Furnizorul de energie electrică Alive Capital a...

Autor: Tibi Oprea

05.01.2021, 14:52 833

Alive Capital, furnizor de energie electrică şi de servicii integrate pentru actorii din piaţa energiei electrice, a încheiat cu succes emisiunea de obligaţiuni denominată în lei, al cărei plasament privat a început pe 23 noiembrie, şi a atras de la investitori 10 milioane de lei, potrivit informaţiilor furnizate de companie.

Obligaţiunile emise sub simbolul ALV23 au maturitatea de 36 de luni şi o dobândă anuală fixă de 8%, plătibilă semestrial, scadenţa fiind în 2023. Alive Capital a planificat listarea obligatiunilor la BVB pentru primul trimestru al anului 2021.

În acest proces, Alive Capital a fost asistată de Intercapital Invest în calitate de consultant autorizat de Bursa de Valori Bucureşti, companie cu prezenţă de peste 20 de ani în piaţa financiară românească.

Emisiunea reprezintă o premieră pentru piaţa de capital românească, întrucât sunt primele obligaţiuni de tip “green bond” emise, chiar dacă încă nu există un cadru de reglementare local specific. “Modelul de guvernanţă şi de business sustenabil adoptat de compania noastră, în ceea ce priveşte asigurarea unui echilibru între creşterea economică şi protecţia mediului, susţin  dezvoltarea surselor de energie regenerabilă în România.”

Compania este licenţiată de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei ca furnizor de energie şi gaze naturale şi intenţionează să devină în curând una dintre cele mai importante entităţi agregate ca şi producător de energie electrică din surse regenerabile.

Alive Capital mulţumeşte pe această cale tuturor investitorilor care ne-au acordat încredere şi au subscris în obligaţiunile emise ALV23 şi cu această ocazie transmite încă o dată hotărârea de a continua dezvoltarea afacerii sale în zona energiei regenerabile, prin aplicarea instrumentelor financiare puse la dispoziţie de economia de piaţă.

“Considerăm că dezvoltarea energiei regenerabile este esenţială pentru decarbonizarea sectorului energetic şi pentru reducerea emisiilor de carbon. România are un potenţial important de energie solară, care va fi valorificat din ce în ce mai mult în următorii ani. Prin acest plasament privat şi listarea ALV23 la BVB, se confirmă obiectivul nostru de a continua dezvoltarea portofoliului de capacităţi de producere de energie din surse regenerabile, atât prin creştere organică, cât şi prin achiziţii. Alive Energy, investment company a grupului Alive Capital, operează în prezent patru parcuri fotovoltaice cu o capacitatea instalată de 11,7 MW, aflate în judeţele Dâmboviţa, Mureş, Prahova şi Timiş. Alive Energy a finalizat în decembrie ultima achiziţie a unui parc fotovoltaic, aceasta fiind a patra tranzacţie încheiată cu succes în 2020. Parcul are o capacitate instalată totală de 6,0 MW şi este localizat în satul Izvin din judeţul Timiş, fiind alcătuit din 25.000 de panouri fotovoltaice cu o putere nominală de 240Wp. Unitatea a fost pusă în exploatare în anul 2016, producând ~7.500 MWh/an. Achiziţia este în deplină concordanţă cu strategia grupului, axată pe creşterea capacităţilor de producţie de energie regenerabilă care au un rol cheie în tranziţia energetică”, spune Giacomo Billi, fondator si CEO al companiei.

Potrivit datelor de la Confidas.ro, Alive Capital este deţinută integral de Billi Giacomo, care deţine de asemenea integral Alive Capital, Alive Property şi Credit Consulting Solution. Din memorandumul de listare a obligaţiunilor reiese că societatea funcţionează cu circa 22 de angajaţi.

Cifra de afaceri realizată în anul 2019 este de 175,6 milioane lei, cu un profit net de 11 milioane lei, estimările pentru anul 2020, având la bază realizările certe din primele trei trimester ale anului, fiind de aproximativ 203 milioane lei cifra de afaceri şi 14,9 milioane lei profitul net.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO