ZF 24

Grupul britanic FTSE mentine bursa romaneasca in ultima categorie de calitate

18.09.2009, 18:20 34

Operatorul pietei de capital londoneze, FTSE, evalueaza bursadin Romania in ultima categorie de calitate din patru, impreuna cupietele din Bulgaria, Slovacia sau Slovenia, dar si Bangladesh,Botswana, Kenya, Nigeria sau Vietnam, potrivit unui raport algrupului britanic, citat de Mediafax.

Bursa romaneasca nu indeplineste sase dintre criteriile FTSE siimpune restrictii in privinta altor cinci activitati, se arata inraportul FTSE Global Equity Index Series.

Piata de capital din Romania nu a intrunit exigentele grupuluibritanic la categoriile piata de capital libera si bine dezvoltata,piata de schimb valutar libera si bine dezvoltata, imprumutulactiunilor, oferirea de facilitati contabile pentru conturileglobale ale investitorilor internationali, lichiditate suficientapentru a sustine investitii internationale majore, respectivpermisiune pentru tranzactionarea unor instrumente nelistate.

Totodata, bursa romaneasca se confrunta cu restrictii in cepriveste inregistrarea investitorilor straini (recomandarea FTSEfiind ca acesta sa fie simpla sau inexistenta), tranzactiile dereglare, in timp ce costurile de tranzactie, implicite siexplicite, nu sunt rezonabile si competitive, vanzarea in lipsa nueste permisa, iar piata derivatelor nu este dezvoltata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO