Burse - Fonduri mutuale

Frenezia crypto cuprinde din nou investitorii: Coinbase, celebrul exchange de criptomonede, se îndreaptă spre o evaluare de 100 mld. dolari la listarea programată pentru săptămâna aceasta pe bursa din SUA

Wall-Street ar putea avea 100 de miliarde de noi motive să creadă în Bitcoin

Frenezia crypto cuprinde din nou investitorii: Coinbase,...

Autor: Ştefan Stan

12.04.2021, 19:34 5941

Coinbase, exchange-ul de criptomonede cu cea mai rapidă creştere, s-ar putea lista săptămâna aceasta la o evaluare de aproximativ 100 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Listarea directă programată pentru ziua de miercuri pe bursa Nasdaq va cimenta poziţia Coinbase ca lider al scenei criptomonedelor din Statele Unite şi ca un simbol asupra riscurilor, dar şi al câştigurilor, pariurilor din noua eră digitală.

Fondatorii, Brian Armstrong şi Fred Ehrsam, deţin participaţii în valoare de 15 miliarde de dolari, respectiv 2 miliarde de dolari fiecare. Coinbase a anunţat săptămâna trecută că se aşteaptă să raporteze un profit pe Q1 între 730-800 mil. dolari, mai mult de dublu faţă de câştigul pe tot anul 2020.

Veniturile în primele trei luni din 2021 vor depăşi cel mai probabil cei 1,3 miliarde de dolari înregistraţi anul trecut. Aceste cifre sunt comparabile cu veniturile înregistrate de Nasdaq în 2020, de 5,6 miliarde de dolari.

Coinbase are aproximativ 56 de milioane de utilizatori verificaţi şi adaugă aproximativ 13.000 de noi clienţi zilnic.

”Coinbase este una dintre cele mai cunoscute exchangeuri de criptomonede din lume. Piaţa a arătat că investitorii sunt flămânzi după expunere pe crypto prin pieţele de capital”, a spus Mira Christiano, un analist de la Messari.

Creşterea Coinbase este spectaculoasă, în condiţiile în care aceasta a plecat de la o companie de apartament din San Francisco, fondată de Armostrong şi Ehrsam, care s-au întâlnit online pe un forum de Bitcoin de pe Reddit. Apetitul investitorilor după acţiuni Coinbase reflectă foamea generală după crypto. Bitcoin a crescut de aproape opt ori în ultimul an, ajungând la un record de 61,742 la jumătatea lunii martie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO