Burse - Fonduri mutuale

Fraţii Pavăl transferă pachetul de 73% din Cemacon Cluj de la Dedeman la Pavăl Holding

Fraţii Pavăl transferă pachetul de 73% din Cemacon...

Autor: Liviu Popescu

06.01.2021, 16:21 2825

Adrian Pavăl şi Dragoş Pavăl, antreprenorii care controlează Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaje din România, şi care sunt investitori semnficativi la bursa de la Bucureşti, au transferat pachetul de 73% pe care îl aveau la Cemacon de la Dedeman SRL la Pavăl Holding, vehicul de investiţii financiare controlat tot de cei doi.

Astfel într-un raport publicat miercuri la bursă se arată că Dedeman SRL a transferat întreg pachetul de acţiuni pe care îl avea la producătorul de cărămizi Cemacon la societatea de tip holding, care anterior transferului avea 1,2%. Prin urmare, Pavăl Holding deţine 74,5% din Cemacon, echivalentul a 127 mil. lei, iar PIF Industrial, controlat tot de fraţii Pavăl, are 16,68%.

Transferul a fost realizat pe 4 ianuarie 2021 şi publicat la categoria “tranzacţii” din cadrul Cemacon. Valoarea transferului a fost de 122,3 milioane de lei în urma a doua tranzacţii deals.

Cemacon are 172 mil. lei capitalizare iar în ultimele 12 luni acţiunile s-au depreciat cu aproape 4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO