Burse - Fonduri mutuale

Fraţii Pavăl de la Dedeman au cumpărat acţiuni la Antibiotice Iaşi, iar americanii de la Broadhurst au vândut. Compania de stat, profit de 4 mil. lei şi afaceri de 66 mil. lei în T1/2021

Fraţii Pavăl de la Dedeman au cumpărat acţiuni la...

Autor: Liviu Popescu

15.05.2021, 18:00 12387

Pavăl Holding, vehiculul de investiţii financiare al fraţilor Pavăl, acţionari ai Dedeman – cel mai mare retailer de bricolaj din România, avea la final de T1/2021 un pachet de 0,84% din producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi (ATB), echivalentul unei investiţii de 2,8 milioane de lei. Spre comparaţie, la final de 2020 deţinerea Pavăl Holding era de 0,76%, potrivit datelor din rapoartele Antibiotice.

Pe de altă parte, fondul american de investiţii Broadhurst Investments Limited, administrat de New Century Holdings, al cărui şef al operaţiunilor în România este Siminel Andrei, acţionarul majoritar al Tradeville, şi-a diminuat deţinerea la Antibiotice Iaşi în trei luni de la 3,2% la 2,68%, ajungând astfel la o investiţie de aproape 9 mil. lei.

Cu alte cuvinte, fraţii Pavăl şi-au majorat pe parcursul primelor trei luni din 2021 deţinerea la Antibiotice Iaşi, companie cu o capitalizare de circa 364 milioane de lei şi una dintre puţinele companii de stat care publică detaliat structura acţionariatului, în timp ce Broadhurst a vândut din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO