Burse - Fonduri mutuale

Franklin Templeton vrea să mute pe o firmă din Luxemburg administrarea activelor de 12 mld. lei ale Fondului Proprietatea

Franklin Templeton vrea să mute pe o firmă din...

Autor: Roxana Pricop

16.09.2015, 10:54 613

Franklin Templeton, administratorul activelor de 12,1 miliarde de lei (2,75 mld. euro) ale Fondului Proprietatea (FP), a convocat acţionarii FP în AGEA pe 29 octombrie pentru a aproba, printre altele, numirea unei entităţi din grupul Franklin Templeton International cu sediul în Luxemburg pentru a administra activele fondului începând cu 1 aprilie 2016.

Această entitate este autorizată să administreze fonduri de investiţii alternative, categorie sub care este încadrat Fondul Proprietatea începând din acest an.

Ziarul Financiar a scris în luna august că noua lege a fondurilor de investiţii alternative, categorie din care face parte Fondul Proprietatea, impune reguli stricte privind capitalul social minim al administratorului.

Franklin Templeton, care gestionează activele de 12,1 miliarde de lei ale FP, este înregistrat în România ca sucursală - fără personalitate juridică şi fără capital social. Termenul limită pentru alinierea la cerinţele legii expiră în mai 2016.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO