Burse - Fonduri mutuale

Franklin Templeton şi alţi doi acţionari propun înjumătăţirea capitalului Bursei - surse

Autor: Monica Juganaru - Mediafax, Stefan Musgociu

13.04.2011, 12:14 34

Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, şialţi doi acţionari ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au propusreducerea la jumătate a capitalului social al operatorului pieţeide capital, de la 76,7 milioane lei la 38,3 milioane lei, şidistribuirea sumei rezultate către acţionari sub formă de dividendeextraordinare, potrivit unor surse din piaţa de capital.

Potrivit surselor citate, cei trei acţionari controleazăaproximativ 10% din acţiunile Bursei.

Bursa a primit, marţi, trei cereri de completare a ordinii de zi aAdunării Generale Extraordinare de la sfârşitul lunii aprilie, iarsolicitarea acţionarilor prevede diminuarea valorii nominale a uneiacţiuni de la 10 lei la 5 lei.

Cererile acţionarilor vor fi verificate sub aspectul îndepliniriicerinţelor de fond şi formă cerute de legislaţie, iar ConsiliulBursei va lua măsurile necesare, conform prevederilor legale,potrivit unui anunţ al BVB.

Acţionarii sunt convocaţi la 29 aprilie, iar pe ordinea de zi senumără şi propunerea de distribuire a dividendelor şi alegerea unuinou membru al Consiliului Bursei, pe durata rămasă din mandatulacordat lui Daniel Ţepeş.

Propunerea Consiliului Bursei pentru noul membru CA este GrzegorzKonieczny, managerul de fond al Fondului Proprietatea şivicepreşedinte executiv la Franklin Templeton Investments, cooptatîn calitate de administrator provizoriu.

Tot la adunarea generală din aprilie, acţionarii BVB vor discuta şifuziunea de principiu cu Sibex, în calitate de societateabsorbită.
Acţiunile BVB se tranzacţionau în sesiunea de miercuri la un preţcu 1,28% mai mare, de 43,6 lei. La această cotaţie, capitalizareacompaniei este de 334,5 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO