Burse - Fonduri mutuale

FP şi SIF Muntenia au lichidat acţiuni de 5 mil. lei la Primcom

FP şi SIF Muntenia au lichidat acţiuni de 5 mil. lei la...

Autor: Radu Bostan

24.12.2015, 00:06 536
Fondul Proprietatea (FP) şi SIF Muntenia (SIF4), prin­cipalii acţionari ai Primcom Bucureşti (PRIB), au acoperit aproape integral oferta de răscumpărare a acţiunilor derulată de firma de închiriere imobiliară, încasând împreună peste 5 milioane de lei.
 
Primcom şi-a răscumpărat 10% din capital la preţul de 30 lei/acţiune, mai mult decât dublu faţă de cotaţia din piaţă, oferind o „portiţă de ieşire“ acţionarilor dintr-o firmă ilichidă mutată de pe RASDAQ pe piaţa alternativă AeRO.
 
Fondul Proprietatea, care înaintea ofertei deţinea 76% din acţiuni, şi SIF Muntenia, care deţinea 15%, au vândut în ofertă 97% din totalul titlurilor răscumpărate, iar acţionarii minoritari ai companiei, care deţineau 9%, au prins numai o felie de 3% din oferta la preţ special. Fondul Proprietatea a încasat 4,5 milioane de lei, iar SIF Muntenia a primit 0,9 mil. lei. Acţiunile vor fi anulate, astfel că participaţiile acţionarilor mari se vor menţine aproximativ aceleaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO