Burse - Fonduri mutuale

Fortnite, game over pentru dezvoltatorii de jocuri? EA Games, cel mai abrupt declin la bursă din ultimii 10 ani după ce dezvoltatorul de jocuri a publicat performanţe financiare sub aşteptări pentru T1 din 2019

Fortnite, game over pentru dezvoltatorii de jocuri? EA...

Autor: Tibi Oprea

07.02.2019, 17:53 5089

Acţiunile Electronic Arts (EA) au înregistrat miercuri cel mai abrupt declin la bursă în ultimii cel puţin 10 ani, de 13,3%, după ce dezvoltatorul de jocuri a publicat performanţe financiare sub aşteptări pentru primul trimestru din 2019, potrivit Market Watch.

Spre comparaţie, indicele S&P 500, care urmăreşte evoluţia a 500 de companii mari, majoritatea americane, înregistra în sesiunea de tranzacţionare de miercuri o scădere de 0,2%.

Fortnite, sfârşit de joc pentru dezvoltatorii de jocuri?

Jocul Fornite, produs de compania chineză Tencent Holdings cu susţinerea Epic Games, a avut un impact masiv în sectorul jocurilor video şi a atras milioane de utilizatori. Astfel, Fortnite a devenit, din punct de vedere financiar, cel mai de succes joc video gratuit din toate timpurile şi competitor de seamă al altor jocuri dezvoltate de concurenţă. Dezvoltatori precum Activision, EA şi Take-Two au încercat din greu să dezvolte şi să lanseze jocuri care să concureze cu ceea ce a devenit un fenomen cultural.

Executivii EA au admis că o eroare strategică semnificativă este faptul că nu au inclus modul “battle royal” – versiunea online multiplayer care a făcut din Fortnite un succes – în jocul Battlefield V.

“Lansarea noastră (a Battlefield, n.r.) nu a rezonat cu jucătorii atât de puternic pe cât ne-ar fi plăcut şi nu am fost niciodată cu adevărat capabili să recuperăm”, a declarat marţi Andrew Wilson, director general EA, într-o conferinţă de presă. “Şi, în măsura în care competitorii noştri au continuat să prindă avânt, fie că a fost vorba de Fortnite sau Red Dead Redemption 2 sau Call of Duty, am continuat să stagnăm acolo unde era nevoie”, a mai spus Wilson.

Analistul Michael Pachter şi-a diminuat targetul de preţ al acţiunilor de la 110 dolari la 95 de dolari şi a menţinut rata de cumpărare a acestora. Alexia Quadrani, analist la J.P. Morgan, şi-a depreciat de asemenea targetul de preţ de la 130 de dolari la 99 de dolari.

Electronic Arts este o companie americană care produce şi comercializează jocuri video pentru computere şi console de jocuri. La închiderea sesiunii de tranzacţionare de miercuri, acţiunile companiei înregistrau un declin de 13,3%, la preţul de 80,2 dolari pe acţiune. De la începutul anului, EA înregistrează o creştere de 1,6%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO