Burse - Fonduri mutuale

Fondurile Societăţii de Administrare de Investiţii Globinvest au depăşit 5% din SIF Transilvania şi au ajuns la o investiţie de 36,4 mil. lei

Fondurile Societăţii de Administrare de Investiţii...

Autor: Tibi Oprea

26.03.2021, 18:23 176

Fondurile Societăţii de Administrare de Investiţii Globinvest, cu active totale de 220 mil. lei, au depăşit 5% din capitalul social al SIF Transilvania (SIF3), ajungând la un număr de 108,1 milioane de drepturi de vot, potrivit unei notificări publicate la Bursa de la Bucureşti.

Astfel, Fondul Deschis de Investiţii Napoca, FDI Transilvania şi Fondul de Investiţii Alternative Fondul Privat Comercial au ajuns la o investiţie de 36,4 mil. lei, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

Cea mai mare deţinere, respectiv 4,67%, se află în contul FIA Fondul Privat Comercial. Anterior acestei notificări, fondurile SAI Globinvest aveau sub 5% din capitalul social, nefiind obligate să raporteze. La acest nivel al deţinerii, acţionarul principal poate introduce noi puncte pe ordinea de zi a acţionarilor în Adunările Generale.

SIF Transilvania are 728,7 mil. lei capitalizare. De la începutul anului, acţiunile SIF3 înregistrează o scădere de 2%, pe fondul unor tranzacţii de 9,2 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO